24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle ilan edilen 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Karadağ, şunları dile getirdi:

“Toplumumuzun her bir bireyinin bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü en temel hakları arasındadır. Bu vesile ile kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geliyor. Topluma güven veren, doğrunun, haklının, sesini duyurmaya ihtiyacı olanların, safında yer alan basın camiası milletimizin vicdanı olmakta ve bu vicdanı rahatlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle çoğu zaman zor şartlar altında bilgi edinmemiz için mesai mefhumu gözetmeden haber peşinde koşan basın çalışanlarımızın Basın Bayramını kutluyor, üstlenmiş olduğunuz onurlu mesleğinizde başarılar diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim