Çağdaş, demokratik ve sosyal hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakarca çalışan kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bolat, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nün, ülkede basın mensuplarının ne gibi zorluklarla haber yaptıklarının anlaşılması açısından önemli olduğunu anlattı. Ömer Bolat mesajında şunları dile getirdi: “Basın, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Milletle devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. “Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür’ sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır. Halkın doğru haber alma noktasında, basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız ve objektif olarak görevlerini yerine getirmesinin, bir ülkenin demokratik gelişmelerine imkan sağlamaktadır.

Uluslararası ve ülkemizde meydana gelen son olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakarca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle her zaman demokratik tavır ve insan haklarına önem veren, ülke ve millet menfaatı yanında olduğunu hissettiğimiz olan değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını diler, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü kutlarım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim