Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Şevket Erzen’in de katıldığı toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Genel Kurul Toplantısı, açılış-yoklama, Başkanlık Divanı seçimi ve Gündemin kabulüne ilişkin oylamalardan sonra Kurumun faaliyetleri hakkındaki Yönetim Kurulu İkinci Dönem Durum Raporu ve Denetçiler raporunun okunmasıyla başladı.

Yönetim Kurulu’nun Resmî İlan ve Reklamlar İle Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinde yapılmasını istediği değişiklik tekliflerinin Başkan Dr. Adnan Ertem tarafından Genel Kurula sunulmasının ve üyelerin bu konuda bilgilendirilmesinin ardından, Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonu üyeleri belirlenerek, raporlar ve teklifler üzerinde çalışmalarına geçildi.

Genel Kurul Toplantısı’nın önceki gün yapılan son oturumunda ise, Yönetim Kurulu ve Denetçiler Kurulu raporlarıyla birlikte toplantı gündeminde yer alan Yönetim Kurulunun teklifleri Komisyonların görüşleri doğrultusunda değerlendirilerek oylamaya sunuldu ve karara bağlandı.

Üç gün süren BİK 29. Dönem 7. Toplantısı, bir sonraki Genel Kurul Toplantı tarihinin belirlenmesinin ardından üyelerin dilek ve temennileriyle sona erdi.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu; 12’si Basın, 12’si Hükümet ve 12’si Tarafsızlar grubundan seçilen 36 kişiden oluşuyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim