Çorum Gazeteciler Cemiyeti ve Medya-İş Sendikası işbirliğinde organize edilen drone kullanım kursu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Salonu’nda gerçekleştirildi.

Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sezai Ballı, Medya-İş Eğitim Koordinatörü Gülizar Gülebak, Uzman Sinan Özer ve Sapmaz Havacılıktan Abdurrahman Gürel’in eğitim verdiği kursa Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ve cemiyete kayıtlı gazetelerin temsilcileri katıldı.

Kursun açılışında konuşan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, bu eğitimin basın çalışanları için önemli olduğunu kaydederek, teknolojinin değiştikçe basın çalışanlarının da bu teknolojiye ayak uydurması gerektiğini belirtti. Kursun ardından basın çalışanlarının sadece yerden değil ihtiyaç anında gökyüzünden de fotoğraf ve görüntü çekebileceklerini belirten Erzen, kursun verilmesinde katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Sapmaz Havacılıktan Abdurrahman Gürel tarafından kursa katılan 25 kadar basın mensubuna insansız hava aracı kullanımı, yasal zorunlulukları, çalışma prensibi gibi konularda bilgi verildi. Kurs, kursiyerlerin drone uçurması ve eğitim sonundaki sınav ile sona erdi eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim