Çorum’da sürü halinde gezen başıboş sokak hayvanlarının bulunduğunu ya da Karapürçek’teki çöp toplama tesisinin çevresinde sürülerce toplandıklarını belirten Kılıç, hayvanların bakımının önemli olduğunu kaydetti.
Kılıç, konuşmasında şunları söyledi:
“Demokrasi iktidar ve muhalefetten oluşur ve demokrasi iktidarın gücünü istediği gibi değil azınlıkların hakkına sahip çıkmakla oluşur.
Şu an bizim görevimiz de muhalefet. Eğer bizim görevimiz muhalefetse iktidarı sorgulamak, doğrusunda yanında, yanlışında ise dimdik karşısında olmaktır.
Çorum’un geleceğiyle ilgili ve bugünüyle ilgili kararlar almak sadece Belediye Başkanı’na değil, Çorum Belediye Meclisi’ne aittir.
“BAHÇELİEVLER SAKİNLERİNİN DİLEKÇELİ NE OLDU?”
Geçen ay Bahçelievler Mahallesi sakinleri tarafından verilen 1000 küsur imzalı dilekçenin sonucu nedir? İstekleri nedir? Eksikliklerimiz nedir? Yapmamız gerekenler nedir?
Geçen yıl bu kürsüde çöplerden kâğıt ve plastik toplayan insanlara belediyenin sahip çıkması gerektiğini söylemiştim. Kıyafet ve atık toplama arabası yardımı yaparak bu insanlara hem insanca bir yardım hem de şehrin gizli ve gönüllü gece bekçileri yapmamız gerektiğini dile getirdim. Aradan tahminen 1 yıl geçti. Bu konu hakkında ne yaptınız? Şunu da bilmenizi isterim. Basında gördüğüm kadar bu fikrimi diğer belediyeler uygulamışlar ve de çok güzel olmuş. Sayın Belediye Başkanımız bu fikrimizi beğenmiş ve desteklediğini dile getirmişti. Neden biz Çorum Belediyesi olarak geç kaldık?
“BAŞIBOŞ HAYVANLARLARLA İLGİLİ NE YAPILIYOR?”
Çorum’da sürü halinde gezen başıboş sokak hayvanları var. Ya da Karapürçek’teki çöp toplama tesisinin çevresinde sürülerce toplanıyorlar. Bunlar için bir önerim var.
Yemek verilen kamu kurumları lokanta, hastane, otel, kasap, apart, gibi gıda atıkları olan yerlere belediyemiz atık gıdaları toplamaları için bunlara uygun tank, kutu, poşet dağıtsa ve bunları tıbbi atıkların toplandığı gibi bir birim olarak toplansa, hem Allah'ın büyük günahlarından biri olan israf olmaz, hem de rabbimin yarattığı bu başıboş hayvanları veya yaban hayatı korumuş oluruz.
“POLİS KARAKOLU LOKAL DEĞİL, EĞİTİM KURUMU OLSUN”
Gündemimizde eski Bahçelievler Karakolu’nun lokal olarak kullanılması için Belediye’den Emniyet Müdürlüğümüzün bakımı için talebi var. Burasını lokal değil de çocuklar için trafik, güvenlik eğitim birimi yapmalıyız. Çorum Emniyet Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi işbirliği kapsamında bu binayı okey salonuna değil de eğitim kurumuna çevirmeliyiz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim