Çorum’da cezaevinde görevli başgardiyanın pompalı tüfekle yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı. Saldırganın, başgardiyan ile husumeti olan kişiler tarafından verilen 7 bin lira karşılığında silahla yaraladığı belirlendi.
Silahlı saldırı olayı iki hafta önce meydana gelmişti. Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli başgardiyan Cevat Yıldırım, Bahabey Caddesi’nde kaldırımda yürüdüğü sırada arkasından yaklaşan bir kişinin pompalı tüfekle silahlı saldırısına uğradı. Bacaklarına isabet eden çok sayıda saçma ile kanlar içinde yere yığılan Yıldırım, olay yerine çağrılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırgan ise olayın ardından yaya olarak kaçtı. 
ÖZEL EKİP KURULDU
Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca olayın aydınlatılması için soruşturma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından faillerin belirlenmesi ve yakalanması için özel ekip kuruldu.
BİRİSİ VURMUŞ DİĞERİ GÖZCÜLÜK YAPMIŞ
Olayı çok yönlü araştıran ekip, silahla yaralama olayını Ö.D’nin gerçekleştirdiğini, U.D.’nin de gözcülük yaptığını, olayın ardından S.G.’ye ait araçla da kaçtıklarını belirledi.
Adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 3 kişinin ifadesinden yola çıkan polis, olayın azmettiricisi ve silahı temin eden kişiler olduğu iddiasıyla E.D., A.R.D. ve A.C.D.’yi gözaltına aldı.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Şüphelilerden Ö.D’nin, Emniyet’teki sorgusunda suçunu itiraf ettiği, infaz koruma memuru Cevat Yıldırım’ı 7 bin lira karşılığında vurduğunu söylediği öğrenildi.
SİLAHI TOPRAĞA GÖMMÜŞ
Öte yandan Yıldırım’ın vurulması olayında kullanılan silah ise toprağa gömülü olarak bulunurken, elde edilen deliller çerçevesinde olayı gerçekleştiren, silah temini yapan olaya karıştıkları iddia edilen 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Editör: TE Bilisim