Başbakan Yıldırım başkanlığında yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Uzay Ajansı'nın kuruluşuyla ilgili kabineye sunum yaptı. Hem Bilim Sanayi Bakanı Özlü, hem de projenin bugüne kadarki aşamalarını yapan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın talip olduğu Ajansı, Başbakan Yıldırım bakanlara bırakmadı. Ülkenin teknolojide yeni bir boyuta taşınmasın sağlayacak olan Türkiye Uzay Ajansı, Başbakanlık bünyesinde kurulacak.

Başbakan Yıldırım'ın bakanlığı döneminde eylem planında yer almasını sağladığı Ajansın kuruluşuna ilişkin her türlü hazırlık Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce yürütüldü. Ajansın kuruluşuna ilişkin Kanun Tasarı Taslağı da bir süre önce tamamlanarak ilgili kurumlara görüş sorulmak üzere gönderildi.

Her iki bakanlığın da talip Ajans, Başbakanlığa bağlı olarak kurulması da Yıldırım'ın isteği üzerine oldu. Türkiye'nin uzay teknolojileri alanında çok daha hızlı yol almasını sağlayacak olan Uzay Ajansı, şu anda farklı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin koordinasyonunun tek elde toplanmasını sağlayacak.

(Kaynak: Star)

Editör: TE Bilisim