Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Başbakan’ın seçim sonrası konuşmasında ortaya koyduğu tavrın, devletin her kademesinde hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.
Feyzioğlu, yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Seçilen milletvekillerini tebrik ediyoruz. Sayın Başbakanın seçim sonrası yaptığı konuşmada ortaya koyduğu kucaklayıcı yaklaşımı önemsiyor, devletin her kademesinde hayata geçirilmesini bekliyoruz.
Seçimin usulüne uygun şekilde yürümesi için fedakarca görev yapmış olan avukat meslektaşlarımıza, seçim kurulu hakimleri ile memurlarına, can güvenliğimizi sağlamak için gecesini gündüzüne katan asker ve polislerimize, sandık kurullarında görev alan vatandaşlarımıza, seçmenleri bilgilendirmek ve sandığın güvenilir olmasını sağlamak için çaba sarf eden barolarımız ile bütün sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz.
Bugüne kadar yaptığımız üzere bundan sonra da Milletimiz, ülkemiz ve mesleğimiz için hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini temsil eden Anayasa’nın ilk üç maddesindeki temel ilkeleri savunmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Her zamanki gibi; kimin haksızlık yaptığına, kimin haksızlığa uğradığına bakmaksızın, haksızlıklara karşı çıkacağız. Güçlünün değil, haklının yanında olacağız. Üstünün hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunacağız.
Anayasa’da ifadesini bulan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olmayı el birliğiyle başardığımız, yurtta barış dünyada barış ilkesine dört elle sarıldığımız takdirde, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü koruyarak, tüm dünyanın saygıyla baktığı, örnek aldığı, vatandaşlarının mutlu olduğu bir ülke olabiliriz. Bu çerçevede, yeni parlamentodan, parlamentoya giren siyasi partilerden, milletvekillerinden ve kurulacak hükümetten beklentimiz, milletimizi bir bütün olarak, ayrım yapmaksızın kucaklamaları, her vatandaşımızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için gurur ve güven duymasını sağlamalarıdır.
Bugün artık evvelki günden ve dünden ders alma, kutuplaşmaları bitirme, farklı düşüncelerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu anlama ve bizi ‘millet’ yapan bağları bir daha asla çözülmeyecek şekilde kuvvetlendirme günüdür.”
Editör: TE Bilisim