Başbakan Yıldırım önceki gün Emniyet Müdürleri Toplantısı’nda Turgut Aslan’ın 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olduğuna vurgu yaparak “Terörle mücadele daire başkanımız Turgut Aslan o gazilerden bir tanesi. Kahramanca mücadele sırasında gazi oldu. Turgut Aslan başkan gittikçe iyi oluyor. Bugün onu aramızda görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada hudut güvenliğini esas alan her türlü tedbirin hemen alınacağını belirterek “Uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır. Özellikle Suriye'de DEAŞ'tan temizlenen alanların başka terör örgütüyle doldurulmasını asla kabul edemeyiz. Amerika'nın Suriye'deki uygulamaları, müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. Amerika, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını kaldırmalı” diye konuştu.

(İHA) üzel oyunu izlemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Elçin Gürler'in yazdığı, Hidayet Erdinç'in yönettiği, dekor ve kostüm tasarımını Sibel Tomaç'ın üstlendiği tek perdelik “Aliya” oyununu Çetin Kaya, Tuna Gürcoşkun, Ali Oğuz Şenol, Özgür Aygün, Özge Sivrikaya, Romina Buldanlıoğlu, Emre Avşar, Burak Çevik, Emre Özmen ve Muhammed Bozoklu sahneleyecek.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim