Esnaftan aralarında FETÖ’cülere ve bölücülere izin vermemelerini isteyen Başbakan Binali Yıldırım, “Kendi içinizden de bu mikropları temizleyin. Bunların memlekete ve millete faydası yok. İhanetlerinin bedelini 15 Temmuz’da beraber ödedik” diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) yöneticileri ile 81 ilden gelen esnaf temsilcilerini kabul etti. Esnafın ülkede 10 milyonu temsil ettiğini belirterek en büyük sivil toplum kuruluşunu ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Yıldırım, “İşler zora düştüğünde piyasada yine sizler varsınız. İşleri yoluna koyarken fedakarlık yapmak gerektiğinde yine sizler varsınız, iyi ki varsınız, bu ülkenin bel kemiği omurgasısınız. Biz de hükümet olarak sizlerin Ahi Evran geleneğini sürdüren esnaflarımızın sorunlarını çözmek için her zaman çatı kuruluşunuz TESK ile istişareye önem veriyoruz. Esnafı ilgilendiren her konuyu TESK'le oturup konuşuyoruz, memleket, esnaf için en uygun çözüm neyse onu yapmaya gayret ediyoruz. Yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermiyoruz ama söz verdik mi onu da sonuna kadar yaparız” diye konuştu.
Büyüyen Türkiye’nin kimseye  zararı olmadığını, ülkemize haksızlık edildiğini, esnaf ve sanatkarların sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini ve ülkemizin notunu 3-5 kuruluşunun belirleyemeyeceğini ifade eden Yıldırım, TESK’in başında çınar gibi bir başkan olduğunu vurgulayarak yarınların daha güzel olacağını söyledi.
(İHA)
 
Editör: TE Bilisim