E-ticaret, e-ihracat ana başlığı altında; e- ticaretin geçmişi ve geleceği, e-ticaret markası yaratmak, dijital pazarlamanın geleneksel reklamcılıktan farkları, sosyal medya üzerinden reklam ve tanıtım faaliyetleri, dijital itibar yönetimi ve bunun önemi, arama motoru optimizasyonu konularında bilgilerin verildiği eğitim TSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

112 Dijital kurucu ortaklarından Oğuzhan Akçay tarafından gerçekleştirilen eğitimde Akçay, ileride ürünlerin tamamının internet üzerinden satışa sunulacağını belirterek firmaların kendilerini adapte etmeleri gerektiğini söyledi.

e-ticaret alanında bir çok firmanın kendi geliştirdiği yazılımı kullandığını ancak bunu satmak istemediğini dile getiren Akçay, e-ticaret yazılımı konusunda dünyada büyük bir boşluk bulunduğunu ve bu tür yazılımlar yapanların özellikle yurtdışına satış yapabileceğini vurguladı. Dünyada firmaların büyüme durumlarına bakıldığında ilk sıralarda yazılım firmalarının yer aldığını belirten Akçay, firmaların temelde ihtiyacı belirleyip ona yönelmeler gerektiğini vurguladı. E ticaret ile ürün satılmasına gerek olmadığını bilginin de satılabileceğini belirten Akçay, “İleride hemen her türlü ürünün internette satılacağını göreceğiz. Artık teknoloji para ediyor ve buna hazır olmamız gerekir. Başarı markalaşmak iyi bir yazılım ve ürününüzü e ticaret ortamında dünyaya satmakla geliyor” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim