Toplantıya 26. Dönem Çorum Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zeynep Yarımca’nın selamlama konuşması ile başlayan toplantıda 26. Dönem Çorum Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da Çorum’un yeni ve farklı bir şey daha yaptığını belirterek, kadına karşı şiddet konusunda kadının farkındalığını artırmak amaçlı bir çalışma yaptığını ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan motivasyon konuşmacısı, yüksek performans danışmanı ve girişimci Saadet Şen Öner ise kadının tarihteki ilk yazılı antlaşmaya imza attığı Çorum’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Tarihi kabartmalara bakıldığında taşların üzerinde kadın ve erkeklerin yanyana olduğunun görüldüğünü söyleyen Öner, başka türlü olmasının yaradılışa da ters olduğunu söyledi.

Motive olmuş bir kadının her şeyi dengelemeye çalıştığını ifade eden Öner, her insanın içinde bir potansiyel bulunduğunu ancak bunun ne kadarını gösterebileceğinin onlara bağlı olduğunu dile getirdi. Öner, “Kimse sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil ama başkalarının sözünü önemsiyoruz. Başaramazsın, yapamazsın gibi sözler duyulabilir ama denemediniz için sonucu bilemezsiniz. Hayatınızda başarabilecek şeyler içinizde mevcut ama korkuyorsunuz başaramamaktan. Burnunuzun üzerine düşmekten korkmayın motivasyon her şey. İçinizde sürükleyici bir güç yoksa elinizde de bir şey yok demektir. Bir sürü iş yapabilirsiniz paranız olabilir ama sizi durduracak olan sadece isteksizliğinizdir. Başarılı olmak istiyorsanız motivasyona ihtiyacınız var. Denemekten yana şansınızı kullandığınızda başkalarının da hayatına bir şeyler katacaksınız ya da bu dünyadan öyle gelip gideceksiniz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim