Genç MÜSİAD, Türkiye genelinde genç girişimciliği özendirmek ve desteklemek amacıyla Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri (TÜRGEB) adlı bir projeye imza attı. Proje kapsamında, örnek bir başarı hikâyesine sahip ya da alanında önemli bir yeniliğe yol açmış genç girişimciler, Genç MÜSİAD tarafından vitrine çıkartılacak.
35 yaşını aşmamış genç girişimcilerin aday olabileceği organizasyon için başvurular başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan TÜRGEB’te genç girişimciler, altı farklı kategoride kendileri aday olabilecekleri gibi aynı zamanda uygun gördükleri bir kişiyi de aday gösterebilecekler.
Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı, TÜRGEB için adaylık başvurularının başladığını, genç girişimcilerin isterlerse kendilerinin aday olabileceğini, ya da istedikleri bir genç girişimciyi aday gösterebileceklerini söyledi.
Çorum Genç MÜSİAD olarak TÜRGEB’in Karadeniz Bölgesi organizasyonunu üstlendiklerini belirten Tığlı, Çorum’daki genç girişimcileri de TÜRGEB’e aday olmaya davet etti.
Bu yıl TÜRGEB’te MÜSİAD Özel Ödülü’nün yanı sıra adayların; Yılın Genç Girişimcisi, Yılın Genç Profesyonel Yöneticisi, Yılın Genç Sosyal Girişimcisi, Yılın Üniversite İş Topluluğu ve Yılın Genç Mucidi kategorilerinde değerlendirileceğini ifade eden Tığlı, aday önerme ve aday başvurularının 25 Ocak – 22 Şubat 2015, bölgesel halk oylamasının 22 Şubat – 1 Mart 2015, bölgesel jüri oylamasının 1 Mart – 7 Şubat 2015, bölgesel ödül töreninin 8-22 Mart 2015, ulusal halk oylamasının 22 Mart – 1 Nisan 2015, ulusal jüri oylamasının 1 – 18 Nisan 2015, ulusal ödül töreninin 18 Nisan 2015 tarihinde yapılacağını dile getirerek, başvuruların www.turgeb.net adresinden yapılacağını bildirdi.
Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, gençlerin hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da aktif rol almasının, ülkenin kalkınması açısından faydalı olduğunu söyledi. Çorum’dan bir genç girişimcinin Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri’ne katılmasının ve başarı elde etmesinin hem Çorum’un, hem de kendi firmasının marka değerini artıracağını ifade eden Başaranhıncal, organizasyon sürecinde Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek sağlayacağını söyledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim