Banzani’nin bağımsızlık sevdasının rafa kaldırıldığını Kerkük’e yuvalanmaya, Türkmeneli’ne konuşlanmaya çalışan hainlerin arkalarına bakmadan kaçtıklarını söyleyen Aras, yalnızlaşan Barzani ve peşmerge çetesinin tarihi bir hayal kırıklığı yaşadığını vurguladı. 15 Ekim’de kanlarının son damlasına kadar savaşmaktan, Kerkük’ün Kudüsleri olduğunu söylemekten adeta nefesleri kesilen peşmerge fitnesinin, tek bir mermi atmadan tabana kuvvet kaçmayı seçtiğini belirten Aras, Kerkük’ü terk etmeyecekleri iddiaları olanların, çığlık çığlığa, bağıra çağıra kaçarken üzerlerindeki sözde resmi üniformaları bile çıkarıp attıklarını, ciğersizliklerini, naylon kimlik ve kişiliklerini afişe ve ilan ettiklerini ifade etti.

Mehmet Aktif Aras, “Irak’ın Kuzeyindeki Talabani yandaşlarıyla Barzaniciler ters düşmüş, birbirlerinin altını oymuşlardır. Nitekim karşılıklı hain suçlaması bunun işaretidir. Gerçekte ise bunların hepsi hain, hepsi de Kürt kökenli kardeşlerimizin iliğini kurutan, hayatlarını ve hayallerini karartan cinayet ve suç ortaklarıdır. Hedef olarak birbirlerinden farkları yoktur. Ancak Barzani ve örgütü ne hikmetse çekile çekile kapana girmiştir.

Kerkük kurtarılmış, Türkmenler derin bir oh çekmişlerdir. Ne var ki, Barzani’nin çok kısa sürede, hiçbir karşı direniş göstermeden kaçıp gitmesi ister istemez şüphelere, soru işaretlerine neden olmuştur. Şayet, Kerkük özelinde yeni ve kabul edilemez siyasi bir tasarım ve planlama için düğmeye basılmışsa, buna da maşalık görevine talip peşmerge ön açmışsa pek yakında bunun kokusu elbette çıkacaktır.

Bilinsin ki, Kerkük’ün statüsü üzerinde kumar oynamak için masaya oturan güç ve çevreler mutlaka Türkmenlerin varlık ve tarihi haklarını da hesaba katmak, dikkate almak mecburiyetindedir”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim