Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Bartın Profesyonel Aşçılar Derneği (BAPAPDER), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Rasim Çakıcı ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Kadın Kolları Çorum Temsilcisi Ece Danacı da iştirak etti.

Programda Rasim Çakıcı konuşmacı olarak çıraklara deneyimlerini anlatırken, sunuculuğu ise Ece Danacı yaptı. Etkinlikte Çakıcı’nın yanı sıra Azerbaycan Bakü Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu (WICS) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Amiraslanov, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Geyik, Nevşehir Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı ve TAŞPAKON Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yaşar Mete ile Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu (WICS) Başkan Danışmanı Nigar Meyludova da çıraklara ve meslek lisesi öğrencilerine bilgi ile tecrübelerini aktararak sorularını cevaplandırdı.

Katılımcılar programın ikinci gününde ise ünlü şeflerle birlikte Bartın'ın yöresel yemeklerini yaparak misafirlere ikram etti. Çakıcı ile Danacı, Çorum’da da bu tür etkinliklerin yapılması için çalışma yapacaklarını söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim