Konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı kokteyle çok sayıda avukat katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Çorum Barosu’nun kuruluş sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi izlendi. Ardından Baro Yönetim Kurulu Başkanı Av. Altan Akpınar bir selamlama konuşması yaptı. Akpınar, “Savunmanın savunulması”nın zorunlu hale geldiği bir ortamda ‘kutluyoruz’ diyemiyorum. ‘İdrak ediyoruz’ diyorum. Çok güç ve zor şartlar altında baromuzun kuruluşunu gerçekleştiren kurucu başkan ve üyeleri, aramızdan ayrılan ve ebediyete intikal eden tüm meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ise anayasa değişikliği sürecine ilişkin görüşlerini aktardı. Konuşmalardan sonra avukatlık stajını başarıyla tamamlayan Gizem Zahir Sokman ve Abdülbaki Kartancı’nın cübbe giyme ve yemin törenine geçildi. Her iki avukat da cübbelerini Feyzioğlu’nun elinden giydi. Öte yandan meslekte 40’ıncı yılını tamamlayan Av. Mümtaz Sezen’e plaket verildi. Sezen’in plaketi, kendisine verilmek üzere Feyzioğlu tarafından Av. Feridun Ayvazoğlu’na takdim edildi. Program, pasta kesme töreninin ardından sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim