Çorum Barosu Hizmet Binası Konferans Salonu’ndaki semineri Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak ve çok sayıda avukat izledi.
Seminere konuşmacı olarak ise Türkiye Barolar Birliği Hukuk Kurulu Başkanı Av. Hasan Oral ile TOBB ETU Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İbrahim Nihat Bayar katıldı.
Seminerden önce bir açılış konuşması yapan Baro Yönetim Kurulu Başkanı Av. Altan Akpınar, vergi uyuşmazlıklarının yüzde 10’unun mahkemelere intikal ettiğini, bu davaların ise ancak yüzde 10’unun avukatlar aracılığıyla görüldüğünü söyledi.
Çorum’da vergi mahkemesinin kurulması ile birlikte “vergi uyuşmazlığı” konusunun önemli hale geldiğini kaydeden Akpınar, bu nedenle meslektaşlarını bilgilendirmek istediklerini dile getirdi.
TOBB ETU Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İbrahim Nihat Bayar ise avukat camiasında vergi uyuşmazlığının sıkıntılı bir konuymuş gibi ele alındığını belirterek, “Vergi uyuşmazlıkları diğer uyuşmazlıklar gibi ne zor ne de karışıktır. İdare hukukunda ne kadar başarılı olursanız vergi hukukunda da o kadar başarılı olursunuz. Bu kapsamda vergi kanununun sürekli değişiyor olması önemli değil” dedi. Bayar, seminerde “vergi uyuşmazlıklarının nasıl takip edileceğine” ilişkin avukatlara bilgi verdi.
Türkiye Barolar Birliği Hukuk Kurulu Başkanı Av. Hasan Oral da vergi uyuşmazlıkları hakkında avukatlara bilgi verdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim