Yıldızpark Düğün Salonu’nda düzenlenen Avukatlar Günü yemeğine Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çorum Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan, İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Hayri Tacin, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Av. İsmail Yağbat, Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, avukatlar ve yargı mensupları eşleriyle birlikte katıldı.

Baro Yönetim Kurulu, konukları kapıda karşılayarak, yakından ilgilendi.

Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, yaptığı açış konuşmasında mesleğin ve yargı sisteminin içerisinde bulunduğu sorunlara dikkat çekerken, Başsavcı Ahmet Fatih Ağca da yargı sisteminin üç ayağından birisi olan savunmanın önemine değindi.

Konuşmaların ardından meslekte 35 yılını geride bırakan Av. Mustafa Vecdet Tuncay, Av. Remzi Ergün, Av. Metin Erdoğan, Av. Mahmut Bayatlı, Av. Mehmet Solmaz, Av. Muharrem Özer, Av. Mehmet Dimici, Av. Asuman Tolun, Av. Figen Karagözoğlu, Av. Erdem Altuğ, Av. Vedat Canbolat ve Av. Sadık Eral’a plaketleri verildi.

Öte yandan programa katılamayan Av. Mümtaz Sezen, Av. Metin Baran ve Av. Yusuf Sönmez ise plaketlerini Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar, ziyaret ederek takdim edecek.

Programın devamında stajını tamamlayan Av. Yağmur Yaprak Erdoğan da yemin ederek cübbesini giydi.

Plaket ve cübbe töreninin ardından gecede canlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Geç saatlere kadar devam eden geceden, katılımcılar oldukça memnun ayrıldı. Karşılıklı sohbet etme imkânı bulan avukatlar, doyumsuz bir gece geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim