Ziyarete Baro Başkanı Av. Altan Akpınar ve yönetimi ile Mimarlar Odası Başkanı Ulaş Tokgöz ve yönetimi katıldı. İlk olarak Şeker İş Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman’ı ziyaret eden oda yöneticileri daha sonra fabrika yemekhanesinde işçilere seslendi.

Baro başkanı Av. Altan Akpınar, Baro olarak şeker fabrikasında çalışan işçilerin yanında olduklarını dile getirdi. Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinin yanlış bir politika olduğunu belirten Akpınar, “Biz havaalanı, tren gelsin derken elimizdeki kaleler de gidiyor. Biz devletin kalelerinin kaybedilmemesini istiyoruz. Baro olarak hukuki alanda da yanınızdayız” dedi.

Ulaş Tokgöz de Devletin elinde bulunan fabrikaların birer birer elden çıkarıldığını belirterek, bölgeye gelir ve istihdam sağlayan Çorum Şeker Fabrikası ve diğer fabrikaların özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade etti.

Şeker İş sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman da ülkenin geleceği açısından bu çarkın dönmesi gerektiğini belirterek 1983 yılından beri yapılan özelleştirmelerin sonucunu herkesin görebileceğini belirtti. Buna ön iyi örneğin Et-Balık Kurumu olduğunu belirten Kahraman, (Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Özelleşecekse Şeker üretiminin devamlılığı konusunda önlemler alınmalı. NBŞ kotası da en fazla %2 seviyesine kadar düşürülmelidir” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim