Bu saldırıların geleceğimizi kararttığı, eğitim camiasını tedirgin ettiğini ve birçok mağduriyete neden olduğu belirten açıklamada şöyle denildi:

“Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde sık sık karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, okullarımızı da yansımış, eğitim emekçilerini şiddetin hedefi haline getirerek, ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Eğitim hayatı boyunca en büyük hakkın “yaşama hakkı “olduğunu kendisine öğreten öğretmenini katletmesi olayın en acı tarafıdır.

Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Yaşanan yanlışlığın kuşkusuz sosyolojik, psikolojik, kültürel, idari birçok sebep ve açıklaması vardır. Bütün bu üzücü, travmatik olayların sebebi derinlemesine araştırılmalı, tahlil edilmeli, sonuçlar çıkarılmalı, çareler üretilmeli, caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Bu vesileyle Çorum Barosu olarak tüm meslektaşlarımıza ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim