Kültürler arası işbirliği ve entegrasyonun oluşması yönünde çalışmalar ortaya koymuş başta akademisyenler olmak üzere, siyasetçi ve sanatçıları biraraya getirerek barışa ve fırsat eşitliğine katkı sağlamayı hedefleyen sempozyumda açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çorum’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Bu güzel etkinlikte sizlerle buluşmanın vermiş olduğu gurur ve huzuru sizlerle beraber yaşamak benim için çok büyük bir onurdur” diyerek konuşmasını sürdüren Çavuşoğlu, Anadolu coğrafyasının insanlık tarihi boyunca çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Anadolu coğrafyasının adeta bir hazine olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “İşte o coğrafyanın çok müstesna yerlerinden bir tanesi olan Çorum’da ulvi değerler için barış için kardeşlik için böyle bir etkinliğin düzenlenmesi hakikaten buradan yükselen dünyaya verilecek çok önemli bir mesaj mahiyetindedir” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu sempozyumda yaptığı açılış konuşmasında sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten Anadolu coğrafyası bizim medeniyetimiz olan son 600 yıllık medeniyet çerçevesinde dünyaya barışı, huzuru ve hoşgörüyü götürmüş bütün bir insanlığa önemli bir düstur imkanı sağlamıştır. Anadolu’daki yaşanan birlik dünya için önemli mesaj teşkil etmektedir”

Düzenlenen etkinlikle dünyaya barış mesajı verileceğini söyleyen Çavuşoğlu, “Bu coğrafya üzerinde farklı operasyonlar gerçekleştirmek isteyenler olabilir. Ancak bizim hamurumuzun sağlamlığı, hoşgörü ve barışı tüm bu emarelerin/baderelerin üstünden gelecek mahiyettedir. Ve biz bunu mutlaka başaracağız. Bugün burada Çorum’da vereceğimiz mesaj, bu barış, birlik ve kardeşlik mesajı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vereceğiniz bu mesaj ve katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı günler diliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim