KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, Ankara katliamının asıl hedefinin emek, barış ve demokrasi olduğunu ileri sürdü.
Başkent Ankara’da meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamına tepkiler artarak devam ediyor. Katliama karşı bugün de DİSK, KESK ve TMMOB öncülüğünde Çorum'da oturma eylemi gerçekleştirildi. Önceki akşam Hünkar Hacı Bektaş Veli Parkı önünde toplanan Çorum’daki çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Pir Baba Parkı önüne kadar yürüyerek, burada kitlesel basın açıklamasında bulunarak, oturma eylemi gerçekleştirdiler.
Yaktıkları mumlarla 'sonsuza kadar barış' yazan topluluk katliamda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan topluluk, ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’, ‘katliamdan hesabı emekçiler soracak’, ‘baskılar bizi yıldıramaz’ gibi çeşitli sloganlar atarak katliama tepkilerini bir kez daha dile getirdiler.
Eylemde DİSK, KESK ve TMMOB adına açıklamada bulunan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, “Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız. Ama barışı da sonsuza kadar savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Alper, saldırganların hedefinin emek, barış ve demokrasi olduğunu vurguladı.
Emek ve meslek örgütleri olarak ülkedeki savaş iklimini ve ortamını dağıtmak için barışı gür sesleriyle haykırmaya devam edeceklerini dile getirerek ülkenin yangın yerine dönmesine sessiz kalmayacaklarını, 10 Ekim’de de bunun için alanlara çıkmak istediklerini açıklayan Alper, 100’ün üzerinde insanımızın izinli bir mitingde katledildiğini savundu.
Emek ve meslek örgütlerinin diz çökmediğini ve çökmeyeceğini, kimsenin kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Ertuğrul Alper, “Demokrasi ve barış için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bedel ödemeye hazırız. Yasımızı yaşamamız bile engellenmek isteniyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üstü örtülemedi, örtülemeyecek! Biz bıkmadan, usanmadan tüm ülkeye gerçekleri anlatacağız! 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Yoldaşlarımızı öldürüp, yaralayarak bizi korkutacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Biz yine de inadına, barış, inadına demokrasi, inadına adalet, inadına kardeşlik, inadına eşitlik demeye devam edecek, bu ülkede bu değerler yaşam bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından oturma eylemi de yaptı.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim