Ceylan açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkânı sağlayan gecelerdir. İnsanlığın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Varlığımızı bir kez daha gözden geçirme, hayatımızı muhasebe etme ve bizlere verilen nimetlere şükretme imkânı sağlayan mübarek gecelerden biridir. Dargınların barıştığı, akrabalık ve kardeşlik duygularının arttığı, maneviyatın anlam kazandığı Berat Gecesi, Yüce Allah'ın rahmet ve bereket kapılarını ardına kadar açtığı, günahlarımızı affettiği, ibadetlerimizi mükâfatlandırdığı müstesna gecelerdendir. Öyle ki bu feyizli gecenin anlam ve idraki ile şükretmeli, Rabbimizin rızasını kazanma arzusu ve iştiyakı içinde olmalıyız.

Bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımızın vicdani bir muhasebe yapmasını, dargınlıkları ve küskünlükleri unutmasını, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcamasını temenni ediyorum. Bu vesile ile tüm İslam âleminin, milletimizin ve Çorumlu hemşerilerimin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim