Çelenk sunma törenine İl Defterdarı Durak Sercan, Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak SMMMO Başkanı Ali Can Doğan ve oda mensupları katıldı.

Meslek mensupları adına Başkan Ali Can Doğan’ın çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Tören sonunda bir konuşma yapan Ali Can Doğan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart tarihleri arasının Muhasebe Haftası olarak kutlandığını ifade etti.

Mesleğin sunduğu hizmetlerin kamu maliyesine ve ekonominin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunduğunu belirten Doğan, işletmelerin ve ülkenin gelişimine önemli katkılar sunan mesleğin önemli sorunlarının da bulunduğunu dile getirdi. Görev ve fonksiyonlarını ifade ederken yaşanan sorunların diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi için çalıştıklarını belirten Doğan, ülkenin yaşadığı her sıkıntı ve sorunun kendilerinin de sorunu ve sıkıntısı olduğunu vurguladı. Mali Müşavirlerin barıştan, demokrasiden, adaletten yana olduğunu söyleyen SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, “Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün dimdik karşısındayız” dedi.

Ülkenin güvenliği için tehdit oluşturan terör oluşumlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkeye barış ve huzur getirmesinin en büyük temennileri olduğunu anlatan Doğan, “Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara şifalar dilerim.

1-7 Mart Muhasebe Haftası vesilesiyle bir kez daha mesleğimizin önemini ve sorunlarını kamuoyunun gündemine getireceğiz. Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim