Dolayısıyla, Hititler’in başkenti Hattuşa’yı bağrında taşıyan Çorum, “barış kenti”, kadın-erkek eşitliğine dayalı “sevgi kenti”, “kültür ve sanat kenti” unvanlarının hepsini birden hak ediyor. Zaten Hitit uygarlığı, inançlara saygının, hoşgörünün, önemli kararların Panku adı verilen mecliste oluşturulması nedeniyle de demokrasinin ilk örneklerini tarihe maletmiş bulunuyor.

Ankara’da düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan “Dünya Hitit Günü” etkinlikleri, panel ve sergileriyle, atölye çalışmalarıyla dolu dolu geçerken, “Hattuşa’dan Dünyaya Açılan Pencere Hititler” sergisine eserleriyle katılan 23’ü Çorumlu 60 sanatçı, “Barış ve Sevgi” panosu oluşturarak, bir başka güzelliğe daha imza attılar.

Sanatçılar, panoya küçük kareler halinde resimler yapıp şekiller çizerek, barış ve sevgiye imza attılar. Etkinliği ziyaret eden Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve panelist, Hazine eski Müsteşarı, Ekonomist-Yazar, Çorum’un fahri hemşehrisi Mahfi Eğilmez de imzalarıyla barış ve sevgi dileğine katıldılar.

“Hattuşa’dan Dünyaya Açılan Pencere Hititler” sergisine eserleriyle katılan sanatçılar şunlar:

Tuğrul Velidedeoğlu, Bünyamin Balamir, Kadir Şişginoğlu, Hüsna Dişbudak, Şahika Çağlar, Pelin Avşar Karabaş, Nilgün Ayşecik Çevik, Alev Burhanoğlu, Altan Özeskici, Güler Dişbudak, Neslihan Balakan, Kevser Kartal, Nazife Çiçek, Aynur Ocak, Ezgi Oran, Özlem Kireçoğlu Yavuz, Dursun Boran Oran, Mehmet Belge, Gülseren Sönmez, Fatoş Balaban, Yaşar Çallı, Necmiye Özşengül, Güzin Altan Ayrancıoğlu, Nur Esen, Adnan Tepecik, Erdem Ünver, İhsan Çakıcı, Filiz Şenler, Atilla Döl, Bülent Salderay, Nermin Alpar, Mine Gençtürk, Siret Uyanık, Hüseyin Yıldırım, Işık Çuhacıoğlu, Birsen Küpeli Kara, Şule Özbahar, Fehnur İpek, İlknur Şen, Lütfiye Yazan, Vedat Güntay, İlter Özcan, Aysun Şener, Turhan Çetin, Güneş Şahin, Ayşegül Yarar, Zeynep Tekin, Vicdan Kara Bek, Hatice Kesici, Fikriye Atik, Bağdat Demircioğlu, Nuray Özener Değirmencioğlu, Ceyhun Özener, Şerif Akşit, Sibel Ünalan, Emel Erkaplan, Feza Yıldırım, Nesrin Ercan, Mehmet Halis Bozkurt, Çiğdem Tölük Aferin, Betül Yağız, Aynur Kızılkaya, Mustafa Oktay.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Türk Japon Vakfı’na gelişinde Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan tarafından karşılanıyor; “Barış ve Sevgi” panosuna da bu mesajı bırakıyor.

Çorum eski Valisi, emekli Danıştay Üyesi Hüseyin Poroy’un elinden teşekkür plaketini alan Mahfi Eğilmez’in “Barış ve Sevgi” mesajı…

ASO Başkanı Nurettin Özdebir’e teşekkür plaketini MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu veriyor. Özdebir de “Barış ve Sevgi” mesajını ihmal etmiyor.

Sanatçılar, barışa ve sevgiye imza attılar.

“Hititlerde Ekonomi ve Ticaret” konulu panelin konuşmacıları Dr. Mahfi Eğilmez, Ankara Üniversitesi’nden Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu ve Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Öğr.Ü. İlgi Gerçek idi.

İlgi Gerçek’e plaketini, Türk Japon Vakfı Başkanı, eski Bakan Prof.Dr. Cafer Tayyar Sadıklar verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, hemşehrimiz Zafer Ediş, Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu’na plaketini verirken…

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, konuklarıyla…

Türk-Japon Vakfı salonları günlerdir öğrencilerle dolup boşalıyor…

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim