DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 10 Ekim 2015 Pazar günü Ankara’da düzenlenen “Emek-Demokrasi ve Barış” mitingi, daha başlamadan IŞİD mensubu iki teröristin kendilerini patlatması ile kana bulanmıştı.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önündeki canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenler için bir basın açıklaması düzenlendi. Hünkâr Hacı Bektaşi Veli Parkı’nda (Eski Cumartesi Pazarı) Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen anma programına çeşitli siyasi parti temsilcileri ile Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Tarım Orkam Sen İl Temsilcisi Ali Türksal ile sendika üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saldırıda yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından da 102 mumun yakılması ile başlayan anma programı, başlayan yağmura rağmen sürdü.

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Türksal, saldırının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen gerçek faillerinin bulunmadığına dikkat çekerek, emek ve demokrasi güçleri olarak sürecin takipçisi olacaklarını söyledi

Türkiye’nin en büyük katliamının ardından sorumluların bulunması gerektiğini belirten Türksal, “Bu ülkede barıştan, kardeşlikten, emekten yana olan herkesin 10 Ekim 2015’te katledilen ve yaralan insanlara borcu vardır” dedi.

10 Ekim Katliamı Davası’nda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin açığa çıkarılmamasına tepki gösteren Türksal, “Bizler yitirdiklerimizin mücadelesini saygıyla anmak ve insanlık için onların bıraktığı bayrağı yere düşürmemek gerektiğine inanıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Açıklamanın ardından etkinlik son buldu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim