Saadet Partisi olarak gündeme ilişkin düzenlediği haftalık toplantılardan birini daha dün parti binasında gerçekleştiren Faruk Cıdık, Afrin’de sürdürülen Zeytindalı Harekatı’na değinerek şehitlerin sorumlusunun ABD olduğunu dile getirdi.

Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin bu hafta başladığını hatırlatarak iyiliğin, güzelliğin, adaletin hâkim olduğu bir Türkiye’yi gençliğin inşa edeceğini belirten Faruk Cıdık, “Saadet Partisi olarak bütün öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 23 gündür sürdürülen Afrin’deki Zeytindalı Harekatı’na değinerek her gün şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini vurgulayan Cıdık, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve millete sabrı-ı cemil ile başsağlığı dilediğini kaydetti.

Türkiye’nin tankını vuran füzenin ABD yapımı TOW füzesi olduğuna dair ciddi bulguların olduğunu yani şehitlerin sorumlusunun ABD olduğunu dile getiren Cıdık, “Buna rağmen iktidar ABD’nin Türkiye aleyhindeki açık faaliyetlerine karşı ne yapıyor? Sadece laf… Parti toplantılarında ABD karşıtı çok güzel sloganlar atılıyor. En yüksek seviyeden, “Eyyy Amerika” diye başlayan cümleler kuruluyor. Peki, atılmış somut tek bir adım var mı? ABD’ye karşı uygulamaya konulmuş tek bir yaptırım var mı? Mesela İncirlik üssü neden hala açık? ABD’nin, Avrupa’nın, NATO’nun Türkiye’deki üsleri ile ilgili neden hiçbir yaptırım yok? Efendim bu işler o kadar kolay değil diyenlere söylüyorum. Hiç de zor değil. Yeter ki şahsiyetli bir dış politika ortaya koyun. Yeter ki gerçekten laf değil icraat yapmak isteyin. İktidarda laf var ama icraat yok. Ayrıca maalesef bu iktidar, milli bir meseleyi giderek siyasi bir malzeme haline getiriyor. Harekât ile ilgili gelişmeler AK Parti’nin ilçe kongrelerinde ilan ediliyor” diye konuştu.

Şahsiyetli dış politikanın ne olduğunu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda ortaya koyduklarını söyleyen SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Afrin’in milli bir mesele olduğunu, parti programlarında, ilçe kongrelerinde siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini, iktidarın bu tavrı ile operasyonun zeytinyağı operasyonuna çevrilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yaşanan bu süreçte Afrin bahanesi ile her türlü ülke probleminin sümenaltı edildiğini, benzinin arttığını, zamların hukukun, adaletin, KHK mağdurlarının ve taşeronların kadroya alınmamasının konuşulamadığını söyleyen Cıdık, 59 yıl sonra Cumhurbaşkanı’nın Papa’ya ziyaretinin ülkemize kazandırdığı birşeyin olmayacağını, barış ve istikrar için çözümün adresinin Vatikan, Roma, Washington veya Moskova olamayacağını belirterek “Çare kendi ayaklarının üzerinde durabilen, İslam dünyasına öncülük yapabilen bir Türkiye’dir” diye konuştu.

Faruk Cıdık, yeni havuz sistemi tartışmalarına değinerek Varlık fonunun fiyasko ile sonuçlandığını ve ülkedeki sorunların çaresinin Saadet Partisi olduğunu sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim