Ankara’da meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamına tepkiler artarak devam ediyor.
Katliama karşı DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Çorum’da başlatılan grev dün de sürdü. Grev kapsamında Özdoğanlar Kavşağı’nda bir araya gelen Çorum’daki çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Pir Baba Parkı önüne kadar yürüyerek, burada kitlesel basın açıklamasında bulunarak, katliamı bir kez daha hep birlikte lanetledi.
“Savaşa inat, barış hemen şimdi”, “Katliamdan hesabı emekçiler soracak”, “Kardeşlik sloganlarımız silahlarınızın ve bombalarınızın sesini boğacaktır” sözleriyle teröre tepki gösteren eylemciler adına KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper bir konuşma yaptı.
Türkiye’nin başkentinde barışın bir kez daha katledildiğini dile getiren Alper, kendilerini yıldırmaya çalışanların başaramayacağını, yılmayacaklarını, korkmayacaklarını, katliamı unutmayacaklarını ve asla affetmeyeceklerini bildirdi. “Savaş isteyenler, katliam ve cinayetleri yaygınlaştıranlar şunu çok iyi bilsinler ki, son kişi kalana kadar barış ve demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz” diyen Alper, iktidarın saldırıdan nemalanmaya çalıştığını söyledi.
Bu kanlı tablodan medet umanların çabalarının boşa çıkacağını, kardeşlik sloganları ile bombaların sesini kısacaklarını ve kanlı ellerin hesabını vereceğini belirten Ertuğrul Alper, “Yaşam için, barış için inatla mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaptığınız kötülüklerin kaydını tutacağız. Bizler barışın ve yaşamın yanında haksız savaşların ve katliamların karşısında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için üç gündür yastayız. Bugün bütün Türkiye’de, yasımızı tutacağımız için grevdeyiz. Arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, yurttaşlarımızı anacağımız için grevdeyiz.
Barışı bombalayanlardan, engellemeyenlerden, zemin hazırlayanlardan, barış talep edenlerin ölümüne sevinenlerden hesap soracağımız için grevdeyiz. Bu ülkede yaşayan hiç kimsenin bundan sonra şehrin meydanlarında bombalarla parçalanmasına seyirci kalmayacağımız için grevdeyiz. Sağlıklı, huzurlu, barış içinde bir ülkede yaşayabilmemizin zeminini hazırlayabilmek için grevdeyiz. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Barış şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz Hepimizin başı sağ olsun” dedi.




(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim