Çorum Valiliği İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen “Barış ve Medeniyetin Başkenti Çorum” konulu fotoğraf yarışması kapsamında geçtiğimiz hafta sonu “Foto Safari” gerçekleştirildi.

Cumartesi ve Pazar günü yapılan foto safari programına Denizli, Samsun, Kayseri, Bursa, Ordu, Düzce, Ankara, İstanbul, Çankırı, Van gibi birçok ilden fotoğraf sanatçıları katılarak, ilimizin özellikle de tarihi ve kültürel özelliklerini fotoğraflarına yansıttılar.

Çorum içerisinden ve birçok farklı ilden gelerek foto safariye katılan 100 civarında fotoğraf sanatçısı, ilk olarak cumartesi günü Ortaköy İncesu Kanyonu ve Alacahöyük Örenyeri ile göletleri fotoğrafladılar. Fotoğraf sanatçıları, pazar günü ise Boğazkale ilçemizde bulunan, tarihte bilinen ilk medeniyet olan Hitit Medeniyeti’nin başkenti Hattuşa ve çevresindeki Yazılıkaya Örenyeri’nde fotoğraf çekimi yaptılar.

SON BAŞVURU 5 EYLÜL’DE

Çorum’da bulunan tarihi yapılar, kültürel, turistik yerler ile kültürel öğelerin ve doğal güzelliklerin, fotoğraf sanatının görsel gücüyle anlatılmasını hedefleyen yarışma ile şehrin tanıtımına katkı sağlanması amaçlanıyor. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ile düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 5 Eylül 2017 olarak belirlenirken yarışma sonucu, 9 Eylül 2017 tarihinde yapılacak değerlendirmenin ardından 12 Eylül 2017 tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Ödül töreni ve sergi ise 15 Eylül 2017 tarihinde düzenlenecek.

18 yaş üstü amatör ya da profesyonel tüm fotoğrafçıların başvurusuna açık olan yarışmaya katılım ücretsiz. Yarışmaya Çorum ili sınırları içinde çekilmiş, en fazla 4 adet renkli fotoğrafla katılım sağlanabilecek. Fotoğraflar doğrudan online (çevrimiçi) olarak www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden, üyelik ve fotoğraf gönderme yönergeleri takip edilerek gerçekleştirilecek.

Fotoğraf sanatının gelişimini destekleyerek Çorum’un sahip olduğu zenginliklere dair arşiv oluşturulmasına katkı sağlaması da beklenen yarışmanın, farklı birçok ilden fotoğraf sanatçılarının çekimleriyle, kentin tanıtımına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Ödüllü yarışmanın seçici kurulunda Cihan Karaca, Emre Bostanoğlu, Erdal Baykara, Muhsin Divan ve Şükrü Ağbal görev alacak.

Fotoğraf yarışmasının sonunda dereceye girenlere şu ödüller verilecek:

Birincilik 5.000.- TL İkincilik 4.000.- TL Üçüncülük 3.000.- TL Mansiyon (6 adet) 1.500.- TL Sergileme (en fazla 50 adet) 250.- TL

YARIŞMA SEKRETERYASI/İLETİŞİM: Çorum İl Özel İdaresi - Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Erdal Baykara, Telefon: 0364 225 74 00 (Dahili: 247) - 0535 238 15 81 E-posta:[email protected]

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim