Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ‘12 Eylül darbesini yapan askeri cuntanın hazırlattığı anayasayla seçimlerde baraj uygulamasının getirildiğini belirterek, darbe, vesayet diyerek kötüledikleri 12 Eylül rejiminin getirdiği yüzde 10 barajı sayesinde küçük partilerin temsil edilme şansı olmadığına dikkat çekti.
Çölaşan, “Barajın adı ‘istikrar’ ve demokrasi oldu. O baraj sayesinde seçime katılan yüzde 72 sayesinde, aslında yüzde 27 oy alarak yüzde 35 gibi almış oldu ve yüzde 67’yle Meclis’e yansıdılar. Parmak boyası vardı, kaldırdılar, 4 yılda bir sayım yapılıyordu onu da kaldırdılar. Şimdi soyadı esasına göre seçmen kütüğü hazırlıyorlar. 1 kişi 10 kere bile oy verebiliyor, üçkâğıt yapıyorlar” ifadesini kullandı.
Yalancı anketlerle AKP’nin oyları yine yüksek gösterilse de AKP oylarında ciddi bir düşüş yaşandığını ileri süren Çölaşan, ,“herkes sandığa gitmeli, geçerli oy kullanmalı, 5’ten sonra sandıkta beklemeli, üçkâğıdı görünce karşı çıkmalı, kavga etmeli” dedi.
ADD) Genel Merkezi tarafından düzenlenen Bölge Eşgüdüm Toplantısına katılmak üzere Çorum’a gelen ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada yaklaşan 7 Haziran seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde Atatürk’e ve Cumhuriyet kazanımlarına karşı yoğun bir saldırı yapıldığını ifade ederek, tüm Cumhuriyet güçlerini bu saldırılara karşı mücadele etmeye çağırdı.
ADD Genel Başkanı Çölaşan konuşmasında şöyle dedi:
“Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik günlerinden geçmektedir. Gelinen noktada ulusun birliği, vatanın bütünlüğü tehlikededir.
Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında ülkemizde işbirlikçi bir iktidar görev başındadır. Türk Ulusu’nun birliğini yok etmek için her yol denenmektedir.
Basının Ali Kemalleri gazete, radyo ve televizyonlarda bilgi kirliliği yapmaktadır. Türk Milletinin gerçekleri görmemesi için algı operasyonları hızla devam etmektedir.
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Türk Ulusuna gerçekleri göstermek en temel görevimizdir. 7 Haziran 2015’teki genel seçimler bu nedenle tarihi önem arz etmektedir:
Bu bilinçle; öncelikle tüm yurttaşlarımızı oy kullanmaya, geçersiz oy vermemeye, sandıklarda gözlemci ya da müşahit olarak görev almaya, oy verme işlemi bittiğinde de sandıkları terk etmemeye, sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Bugün, başkanlık sistemi adı altında halka dayatılan Türk usulü başkanlık; Recep Tayyip Erdoğan’a tek adam yetkileri verilmesidir.
Parlamenter sistemi yok etmeye yönelik bu yol, meclisi, hükümeti hatta yargı erkinin yetkilerini tek kişi elinde toplamak anlamına gelmektedir ki, bu tür bir başkanlık sisteminin ABD’de uygulanmakta olan güçlü bir kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistemle yakından uzaktan bir ilgisi olmadığını, bazı Latin Amerika ülkelerindeki diktatörlük benzeri bir sistemin amaçlandığını halkımıza anlatmak görevimiz olmalıdır.”



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim