21 yıldır bir araya gelerek kendi ifadelerine göre “azıklarını paylaşan” Sanat Dostları'nın son toplantısına, "Çorum'un yaşayan efsanesi" Dr. Rifat Patır ev sahipliği yaptı.
Dr. Patır'ın Çorum Barajı civarındaki meşhur Kartallı Köşkü’nde düzenlenen ve ÇORUM HABER yazarlarından Bahri Güven'in yönettiği toplantıya Ahmet Güngör, Alpaslan Zahir, Arap Çataroğlu, Bahri Yıllar, Berra Türker, Can Yoksul, Fatma Yalçınkaya, Gülay Durukan Zakin, Halil Çimen (Âşık Borani), Hasan İpek, Hasan Korkmaz, Hatun Zahir, İbrahim Gösterir, İlhan Umar, İsmet Çenesiz, Mehmet Tatlısu, Murat Köymen, Muzaffer Gündoğar, Necdet Filizli, Osman Savcı, Salim Demir, Salim Savcı, Sefa Özçulha, Selahaddin Aydemir, Servet Denizer, Sevim Çimen, Süreyya Beker, Şuayip Okay, Veysel Çağıl, Yavuz Ahmet Gürbüz ve Zülal Kaya katıldı.
Yemek ikramıyla başlayan etkinlikte sırasıyla söz alan Sanat Dostları, şiir başta olmak üzere farklı edebî türlerde sunumlar yaptılar.
Bu bölümde, rahatsızlığı sebebiyle toplantılardan uzak kalan ve uzun bir aradan sonra Sanat Dostları'yla tekrar buluşan Âşık Borani (Halil Çimen) de Dr. Rifat Patır için yazdığı bir şiirinin yanı sıra yeni eserlerinden örnekler sundu.
Ayrıca Sefa Özçulha'nın gitarı, Yavuz Ahmet Gürbüz'ün udu eşliğinde Gülay Zakin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla beğeni topladı.
Daha sonra ÇEKVA Sanat Dostları tarafından Dr. Rifat Patır’a çeşitli hediyeler verildi. Bu bölümde Dr. Patır’a ilk olarak Hasan Korkmaz ve İbrahim Gösterir kendilerine ait birer kitap hediye ederken, ÇORUM HABER köşe yazarlarından Bahri Güven, Fatma Yalçınkaya, Muzaffer Gündoğar ve Selahattin Aydemir de bir teşekkür plâketi sundular.
Son olarak ÇEKVA İl Temsilcisi Ahmet Güngör, ÇEKVA’nın resim kursiyerlerinden Alper Türkyılmaz’ın çizdiği bir karakalem “Rifat Patır portresi”ni günün anısına ünlü doktora takdim etti.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim