Ayrıca Göçenovacığı, Çopraşık, Seyitnizam, Oruçpınar, Yeniyapan ve Kanlı göletlerinde yıl içerisinde her türlü balık avcılığının yasak olduğu belirtildi.

2017 yılında pullu sazan yavrusu atılarak balıklandırma çalışması yapılan Ahmetoğlan Göleti, Mecitözü-Hıdırlık, Ortaköy-Oruçpınar, Osmancık-Öbektaş ile 2018 yılında balıklandırma çalışması yapılan, Merkez-Yeşilyayla Göleti, Mecitözü-Kozören, Osmancık- Karalargüney, Bayat-Çayköy, Sungurlu-Alembeyli ve Hacılarhanı ve Alaca-Kalecikkaya göletlerinde iki yıl boyunca avcılığının yapılmasının yasak olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Çorum Valiliği’nce yapılan açıklamada, “Önemli dinlenme ve mesire yeri olan baraj, göl ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında, avcıların zaman, tür ve boy yasaklarına, azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz etmektedir. Bu sebeple avcılık işi ile uğraşanların ve vatandaşların kurallara riayet etmeleri aksi takdirde haklarında yasal işlem yapılacağının bilinmesi gerekmektedir” denildi.​ (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim