Çorum’da uzun yıllardır balıkçılık yapan Fatih Murat Kaynar, geçtiğimiz yıl özellikle hamsi azlığından ötürü verimsiz bir sezon geçirdiklerini anımsatarak, “Bu yıl havalar erken soğursa hamsinin bol olacağını tahmin ediyoruz. Bu sezon ayrıca palamutun da bereketli olacağını umuyoruz. Tabi bunun için biraz yağışın olması lâzım.” dedi.

Son dönemlerde dövizde yaşanan artışın balıkçılık sektörünü de olumsuz etkilediğini dile getiren Fatih Murat Kaynar, özellikle çiftlik balıklarında yem ve nakliye gibi girdilerin sektörü sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Fatih Murat Kaynar, bu nedenle çiftlik balıklarının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 fiyat artışı yaşadığını sözlerine ekledi.

“BÜYÜK TEKNELERİN DENİZE AÇILMASI ÇEŞİDİ ARTIRACAK”

Bir başka deneyimli balıkçı Yavuz Kaynar ise 15 Eylül’den itibaren büyük teknelerin de avlanma yapacağını hatırlatarak, “Şu an küçük ve orta sınıf tekneler denizde avlanıyor. Eylül’ün ortasından itibaren büyük teknelerin denize açılacak olması hem çeşitliliği artıracaktır, hem de daha çok miktarda balık gelecektir.” diye konuştu.

Örnek Balıkçık sahibi Yavuz Kaynar, “Şu an sezon başlangıcı olması nedeniyle balık satışlarımız henüz umduğumuz seviyede değil ama havaların biraz serinlemeye başlamasıyla halkımız balığa yönelecektir.” ifadelerini kullandı.

HANGİ BALIK, KAÇ LİRA?

Çorum’daki balık tezgâhlarında palamutun tanesi 10 liradan alıcı beklerken diğer balıkların kilo fiyatı ise şu şekilde başlangıç yaptı.

Hamsi ve İstavrit: 10 lira

Uskumru ve Zargana: 20 lira

Çiftlik Somonu ve Çiftlik Alabalığı: 25 lira

Çinakop: 25 lira

Barbun: 30 lira

Çiftlik Çupra ve Çiftlik Levrek: 35 lira

Deniz Çuprası ve Deniz Levreği: 45 lira

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim