Çorum’da “ilk”lere imza atan Karaoğlan Balıkçılık’ta, kurumsal bir sorumluluk anlayışı içinde hizmetler sürdürülüyor.
Bir yandan günlük taze balık satışıyla, diğer yandan balık restoranıyla Çorumluların sağlıklı beslenmesine katkı sağlama ve damak zevkine hitap etme uğraşısı veriliyor.
Ciddi bir balık kültürünün var olduğu Çorum’da, Karaoğlan’ın bu özverisi, genel bir memnuniyetle ve takdir duygularıyla karşılanıyor.

HAMSİ RUSYA’YA KAÇTI
Karaoğlan Balıkçılık Genel Müdürü Murat Gümüş’le, genel anlamda balık piyasasını ve bir ara tezgâhlardan çekilen hamsinin öyküsünü konuştuk.
Çorumlulara anlayışlarından ötürü teşekkür ederek sözlerine başlayan Murat Gümüş, 13 gün önce Karadeniz hamsisinin kuzeye, Rusya’ya kaçtığını ve bu süre boyunca tezgâhlarda yer alamadığını anlatarak, bu boşluğu kapatabilmek için İzmir’den sardalya getirdiklerini söyledi.

SARDALYA DENİZDEN ÇIKTI, ÇORUM YOLUNA DÜŞTÜ
Sardalyanın denizden çıkar çıkmaz Çorum yoluna koyulduğunu ve taze taze tüketiciye ulaştırıldığını ifade eden Genel Müdür Gümüş, “Bizim temel ilkemiz, Çorum’u balıksız bırakmamak. Çorumlu balık sevenlere, taze taze balık ulaştırmak. Bu uğurda kâr-zarar hesabı yapmayız. Nitekim, sardalyada da tamamen tanıtım fiyatı uyguladık. Sardalyayı kilosu 3.90 ile 5.00 lira arasında bir fiyatla tüketiciye sunduk. Yeter ki Çorumluları balıksız bırakmayalım, dedik. Müşterilerimiz de bizim bu özverimizin farkına vardılar, sardalyaya yoğun ilgi gösterdiler. Kendilerine müteşekkiriz.” diye konuştu.

MÜŞTERİMİZİ AİLE OLARAK GÖRÜYORUZ
“Yöneticimizle çalışanımızla bizler, müşterilerimizi ailemizin birer ferdi olarak görüyoruz” ifadesini kullanan Karaoğlan Balıkçılık Genel Müdürü Murat Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendi ailemize nasıl, en iyisini, en tazesini, en lezzetlisini, en uygun fiyata sunmak istersek, müşterilerimize yönelik olarak da, tazeliğe, canlılığa büyük özen gösteriyoruz.
Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, balıklarımız tezgâhımızda bayatlamaya fırsat bulamıyor.
Bu gücümüzü kesinlikle müşterilerimizden alıyoruz. Biz onlar için varız ve onlar sayesinde ayaktayız, güçlüyüz. Hizmet aşkıyla doluyuz.”

KARADENİZ HAMSİSİ TEZGAHTA YERİNİ ALDI
2015’in ilk günlerinden başlayarak Türk teknelerinin Rus karasularında avlanmaya başladıklarını ve böylelikle Karadeniz hamsisinin yeniden tezgâhlardaki yerini aldığını anlatan Murat Gümüş, Çorum halkından gördükleri büyük anlayışı hiçbir zaman unutamayacaklarını söyledi.

RESTORAN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Karaoğlan’ın balık restoranları da, artık geniş bir müşteri potansiyeline sahip oldu.
Bu konudaki memnuniyetlerini de dile getiren Genel Müdür Gümüş, “Aileler, haftanın belirli günlerinde restoranımıza gelip balık yemeyi alışkanlık haline getirdiler. Bu, bizim açımızdan son derece memnuniyet verici. Sanıyoruz, mutfaklarında balık pişirme zorunluluğundan kurtulan kadınlar da bu durumdan memnunlar. Çünkü, restoranımızda da fiyatlar son derece makul.” şeklinde konuştu.


(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim