AK Parti’nin Sancaktepe Belediye Başkan adayı olan eski İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü ise ülkede seçilen ilk başörtülü Belediye Başkan oldu. İstanbul Sancaktepe AK Parti Belediye Başkan Adayı hemşehrimiz Şeyma Döğücü kesin olmayan seçim sonuçlarına göre aldığı 114 bin 611 oy ile seçimi kazandı. Döğücü aldığı yüzde 49,92 oy oranını yakalarken, CHP adayı Özgen Nama ise 108 bin 31 oy ile yüzde 47,05’te kaldı.

Öte yandan seçim öncesi AK Parti’den Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde aday adayı olmak üzere görevinden ayrılan SGK eski İl Müdürü Duran Cesur ise seçimi kazanamadı. İl Müdürlüğü’nü bırakarak önce aday adayı daha sonra ise AK Parti adayı olan Cesur, önceki gün yapılan seçimde 4 bin 32 oy aldı. MHP adayı Ömer Açıkel ise seçimi 5 bin 184 oyla kazandı.

ASIM BALCI KİMDİR?

Asım Balcı 1971 yılında Çorum'da dünyaya gelmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Doç. Dr. Asım BALCI, Yüksek Lisansını ABD'deki University of Kentucky'de tamamladı. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde doktorasını bitirdi. Bir süre Muğla Üniversitesinde görev yaptıktan sonra, 2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak görev aldı. En son Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Asım Balcı, 2007-2010 yılları arasında da Türksat A.Ş.'de e-Devlet ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevlerinde bulundu. Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yapan Asım Balcı, birçok AB projesinde de yer aldı. Balcı'nın çok sayıda yayınlanmış makale ve kitabı bulunmaktadır ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

Şeyma Döğücü, 1965 yılında Çorum'da doğdu. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun Döğücü halen İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapıyor. Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yaptı. Döğücü, İstanbul Barosu seçimlerinde Çağrı Grubu ve Hukukun Üstünlüğü Grubu ile birlikte çalışmalarda bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kuruluşuyla birlikte 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasi hayata katıldı. Şeyma Döğücü, İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak çeşitli kademelerde görev aldı. 2009 yerel seçiminde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Döğücü, 2013-2014 yıllarında Türkiye’nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı olarak Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012’de yapılan AK Parti İl Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk annesidir.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim