Hemşehrilerimiz Halil, Mustafa, Ali ve Kadir Baklan’ın Avrupa çapında bir marka haline getirdikleri BAKTAT, sosyal sorumluluk projeleri ile de takdir topluyor.
BAKTAT Eğitim Köprüsü, bu anlamda, gerek Türkiye’ye, gerekse Almanya’da yaşayan Türk ailelere ve öğrencilere yönelik çalışmalarıyla eğitime büyük katkı sağlıyor.
2014-2015 öğretim yılında Astrid Lindgren İlkokulunda başlatılan Alis projesi, okul müdürü Ümit Arabacı’nın koordinasyonunda başarılı sonuçlar verdi.
Proje, bu öğretim yılında Mannheim Belediyesi’nin maddi desteğiyle devam edecek.
Proje, velilerin eğitim ve yetiştirme becerilerini arttırma, eğitimde fırsat eşitliğini sağlama amacını taşıyor. Zira, öğrencilerin eğitim hayatındaki başarıları, velilerin ilgileri ve sosyal yaşamları ile bir bütün teşkil ediyor. Dolayısıyla, eğitime velilerden başlanması bilimsel bir gereklilik.
Astrid Lindgren İlkokulunda öğrenim gören 190 öğrencinin 80’i Türklerden oluşuyor.
Özellikle annelerle yapılan çalışmalarda, kahvaltı grubu, özel destek dersleri, sağlıklı yemek hazırlama kursu, okuma kulübü ve kültürel faaliyetler yer alıyor.
Eğitim Köprüsü’nün gerek Türkiye’de, gerekse Mannheim’da sürdürdüğü çalışmalar, Mannheim Belediyesi’nin ve kentteki sivil toplum örgütlerinin de takdirini ve desteğini görüyor.
Sparkasse Rhein-Neckar Nord Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Kleiber de, 10 bin Euro tutarındaki bağış çekini, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan’a törenle verdi.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim