Avrupa’nın en önemli gıda dağıtım zincirlerinden birini oluşturan ve başarılarıyla Çorum’un gururu olan Baktat, yeni bir “ilk”e daha imza attı.
“Baktat Ayran” gıda sektörünün saygın bilimsel kuruluşu DLG tarafından, Almanya’da ilk kez olmak üzere “altın madalya” ile ödüllendirildi.
Baktat İletişim Sorumlusu Erdal Türemiş’in Mannheim’da yaptığı açıklamaya göre, Baktat’ın ayranı, Almanya’da hakiki "Schwarzwald" (Kara Ormanlar) sütünden üretiliyor.
Altın ödülünün, Baktat açısından olduğu kadar, Alman gıda sektörü adına da önemi büyük, zira, Almanya’da ilk kez bir ayran markasına altın madalya veriliyor.

130 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP
“Baktat Ayran”ı “altın madalya” ile ödüllendiren DLG e.V. Almanya’da büyük saygınlığa sahip, politik açıdan tam bağımsız, gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin 1885 yılında, aralarına bilim adamlarını da alarak kurdukları, bugün 25.500 üyesi olan saygın bir kuruluş. DLG, tarım ve gıda ürünlerini kontrol ederek hem tarım alanındaki teknik gelişmelere öncülük ediyor, hem de tüketicileri koruma görevini yerine getiriyor. Bilimsel testlerde teknolojinin en yeni metotları uygulanıyor. Bu kuruluşun verdiği ödüller, tüketiciler tarafından güvence olarak değerlendiriliyor.

ALMANLAR AYRANA ALIŞIYOR
Baktat ayranı, “Kara Ormanlar” sütünden üretiliyor. Kara Ormanlar, "Schwarzwald" dünya çapında markalaşmış,
doğa ve iklim açısından uluslararası patentli biyolojik bölge olarak tanınıyor.
Yakın zamanlara kadar Alman tüketiciler arasında pek rağbet görmeyen ‘ayran’ doğal serinletici özelliği ve sağlık açısından yararları anlaşıldıkça, bilinçli beslenen tüketicilerin ve sporcuların ilgisini çekmeye başladı.
Tüm gıda ürünlerinde en iyi kaliteyi sunmaya gayret eden Baktat, “altın madalyalı” ayranı ile de farklılığını kanıtladı.
İletişim Sorumlusu Erdal Türemiş, “Şirketler grubumuz, müşterilerimizin ve tüketicilerimizin sağlıklarını korumak ve güvenlerine layık olmak için her türlü çabayı göstermekte, onlara en iyi kaliteyi sunmaya devam etmektedir” dedi.
Editör: TE Bilisim