Bu yıl 16’ncısı gerçekleşen anket, 463.150 oyun kullanıldığı rekor katılımla sonuçlandı.

1986 yılında Sungurlu’da temeli atılan Baktat Şirketler Grubu, 1987’de Almanya’nın Mannheim kentinde kurduğu şirketle Avrupa’ya ilk adımı atmış ve Avrupa’nın büyük gıda dağıtım zincirlerinden birini oluşturmuş bulunuyor.

Ekovitrin’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Yılın Starları Anketi” tamamlandı. Anket sonucunda BAKTAT, “Yurt Dışında En Başarılı Türk Şirketi” seçildi.

Bu yıl 16’ıncısı gerçekleştirilen geleneksel “Yılın Starları Anketi” 463 bin 150 oyun kullanıldığı rekor katılımla sonuçlandı. 1 Şubat’ta başlayan büyük yarış, 25 Nisan’da tamamlandı. Ekovitrin okuyucuları, www. ekovitrin.com sitesindeki anket formunu doldurarak oylarını kullandılar. ABD’den Çin’e kadar dünyanın dört bir yanından ankete katılım oldu. Yaklaşık 3 ay süren anket sonucunda “Yılın Starları” belirlendi.

Yılın Starları Anketi, kullanılan oy sayısı ve coğrafya dikkate alındığında dünyanın en geniş katılımlı anketi ve kamuoyu araştırması niteliğini taşıyor.

Yılın Starı seçilen kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri Haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek muhteşem törenle verilecek.

Geleneksel Yılın Starları Ödülleri, ekonomi, iş ve siyaset dünyasının Oscarları niteliğini taşıyor.

“Yurt Dışında En Başarılı Türk Şirketi” seçilen BAKTAT’ın temelleri 1986 yılında Çorum’un Sungurlu ilçesinde atıldı. Baktat Şirketler Grubu, 1987’de Almanya’nın Mannheim şehrinde kurduğu şirketle Avrupa’ya ilk adımını attı.

Bugün Avrupa’nın Türk kökenli en büyük gıda toptan-perakende zincirlerinden biri olan Baktat’ın bünyesinde 12 şirket ve 1600 çalışan bulunuyor. Avrupa’dan sonra ABD pazarına da açılan Baktat, 3200 ürünüyle 54 ülkeye ihracat yapıyor. Küçük bir marketten başlayan serüven Almanya’nın ardından tüm Avrupa’ya, oradan Amerika, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki zincir mağazalara yayıldı. BAKTAT markası, 12000 metre raf uzunluğu ile gıda sektöründe dev bir markaya dönüştü.

Marka’nın, Türkiye’de Çorum, Gemlik, Akhisar ve Turgutlu’da 5 üretim tesisi bulunuyor. Burada üretilen ürünler 19 farklı marka altında ihraç ediliyor. Ciro ve metrekare anlamında Avrupa’nın en büyük gıda şirketi konumunda olan Baktat; Alman disiplinini, Türk girişimciliğiyle birleştirerek pek çok alanda birincilik ödülüne layık görüldü.

Baktat, ailedeki ikinci kuşağında da etkisiyle yeni teknoloji ve inovasyon online marketçilik alanında da ilk sırada. Almanya’da Mannheim merkez Stuttgart, Kehl, Berlin, Köln ve Groma 33.000 metrekare kapalı alan ve soğuk hava lojistik depoları, Türkiye’de ise 60.000 metrekare kapalı alan ile üretim yapan Baktat, Avrupa’da Müslümanlara yönelik et ve süt mamuller satıyor. Avrupa’nın lider çay markası ALICE TEE de Baktat’ın ürünleri arasında yer alıyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim