Dün telefonla görüştüğümüz Baklan ve Suntat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, Avrupa’da, yalnızca zincir mağazalarda 12.500 satış noktasında yer aldıklarını, toplam olarak da 35 bin satış noktasına ulaştıklarını belirterek, “Avrupa’da bizim olmadığımız market yok diyebilecek durumdayız” ifadesini kullandı.

Avrupa’da bu yıl 175 Milyon Euro’ya ulaşan cirolarını, üç yıl içinde 250 Milyon Euro düzeyine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Mustafa Baklan, “Bu, 30 yıllık emeğin ve ailece birlikte mücadele etmenin bir sonucu” diye konuştu.

Türkiye’de ve diğer ülkelerde “Baktat” markasıyla yollarına devam ederken, Almanya’da “Suntat” adı altında yeni bir marka yarattıklarını ve bu markanın, hem tedarikçiler ve satıcılar, hem de tüketiciler tarafından hemen benimsendiğini vurgulayan Baklan, Anadolu’nun lezzetlerini 50’den fazla ülkeye taşıdıklarını söyledi.

Mustafa Baklan, Türkiye’de ve Almanya’da pek çok ödül aldı.

Baklan Kardeşler, Almanya’da Suntat markasını oluşturdular. Fotoğraflarda, Mannheim’daki şirket ana merkezi ve dev depoların önünde Mustafa, Ali, Kadir Baklan kardeşlerle şirket yöneticileri görülüyor.

Mustafa Baklan, kardeşi Kadir ve kızı Güner’le…

Mustafa ve Kadir Baklan, şirket merkezinde yakın çalışma arkadaşlarıyla…

Mustafa Baklan (önde, ortada) Almanya’da bir ödül töreninde…

Halil Baklan (solda), bakliyat paketlemede…Mustafa Baklan, dünyanın dört bir yanına ulaştırdıkları ürünleriyle…

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim