Mevcut Oda Başkan Özkan Şanal ile ÇESOB Genel Sekreteri Yakup Arslan’ın Oda Başkanlığı için yarıştığı kongrenin Divan Başkanlığını ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, katip üyelikleri ise Hüseyin Çoban, Saffet Celep, Mustafa Külcü ve Tuncay İbiş üstlendi.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda oda başkanı ile Bakkallar ve Bayiler Odası üyelerinin hazır bulunduğu genel kurulda söz alan üyeler, özellikle büyük market zincirlerinin kentin her yerinde faaliyet göstermesinden dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler.

Daha sonra söz alan Yakup Arslan ise Çorum merkezde 160 civarında zincir marketin faaliyet gösterdiğini kaydederek, “Küçük esnaf kendi kaderine bırakılmış durumda” dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal ise 22 senedir esnaflık yaptığını dile getirerek, “Ben sizin içinizden biriyim. Dertlerinizi dert, sorunlarınızı sorun edindim” şeklinde konuştu.

Meslek büyüklerine plaketlerinin verilmesinin ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimde Özkan Şanal 405 oy alarak yeniden güven tazelerken, rakibi Yakup Arslan ise 175 oy aldı.

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Murat Çoban, Orhan Bolat, Mustafa Şahin Aşçı, Ali Rıza Alabay, Emre Kuzan, Nadir Ateş.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim