Çorum İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, son dönemlerde köy bakkallarında meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmada hırsızlık olaylarının gece geç saatlerde meydana geldiği, ağırlıklı olarak sigara çalındığı, güvenlik kamerası olmayan yerlerin tercih edildiği, kapı kilitlerinin hep aynı şekilde keski ve levye kullanılarak açıldığı ve çevre illerde de benzer tarzda hırsızlık olaylarının meydana geldiği tespit edildi.
Daha önce yaşanan hırsızlık olaylarını da inceleyen jandarma ekipleri, hırsızlık olaylarını gerçekleştirebilecek kişileri takibe aldı. Jandarma ekipleri son olarak Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza köyünde bir bakkaldan hırsızlık yaptıktan sonra kaçan 3 kişiyi Ankara’da düzenlenen operasyonla yakaladı.
Şüphelilere ait iki ayrı evde ve araçlarında yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 51 adet tabanca fişeği, 50 adet av tüfeği fişeği, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, 3 bin 900 paket muhtelif markalarda sigara, 4 adet el telsizi, 2 adet cep telefonu, 1 adet LCD televizyon, 2 adet güvenlik kamerası, 1 adet kamera kayıt cihazı, 4 adet sahte plaka, kar maskesi, eldiven, balyoz, levye, demir kesme makası ile çeşitli markalara ait gıda ve temizlik malzemesi bulundu.
İfadelerinin alınmasının ardından haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte adliyeye sevk edilen 3 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Editör: TE Bilisim