Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün açıklanan enflasyon rakamlarını yazılı olarak değerlendirdi. Enflasyonun Ağustos ayı itibariyle yıllık yüzde 8.05 olarak gerçekleştiğini belirten Zeybekci, enflasyon oranında Ağustos dönemiyle beraber bir düşüş yaşandığını gözlemlediklerini, senelik bazda meydana gelen bu düşüşün temel sebebinin gıda enflasyonu ile giyim ve ayakkabı kalemindeki fiyat azalışlardan kaynaklandığını kaydetti.
Çekirdek enflasyonun da yüzde 8.41 olarak son 11 ayın en düşük seviyesine indiğinin altını çizen Zeybekci, "Gıda enflasyonunda bu düşüşün Gıda Komitesi çalışmaları ve hükümetimizin diğer yapısal tedbirleriyle kalıcı kılınacağına inanıyoruz. Ağustos'ta meydana gelen düşüşlere rağmen enflasyon oranımız hala OVP hedefimiz yüzde 7.5'ten uzaktadır. Temel gayemiz, yapacağız reformlarla enflasyonu %5'in de altına indirerek kalıcı fiyat istikrarı tesis etmek olmalıdır" dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, enflasyonda kalıcı iyileşmeyle birlikte reel sektör için daha uygun maliyetli finansman koşullarına zemin oluşacağını da vurguladı.
Editör: TE Bilisim