Bakan Yılmaz,   22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın  Osmancık ilçesindeki cenaze töreninin ardından  Çorum Valiliğini ziyaret etti.Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 2019 yılında  Çorum'da tekli eğitime geçileceğini belirtti.
Ziyarette  Bakan Yılmaz'a,  AK Parti  Çorum Milletvekilleri  Salim Uslu ve  Ahmet Sami Ceylan ile Belediye Başkanı  Muzaffer Külcü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük , Emniyet Müdürü Murat Kolcu eşlik etti.

Eğitimin kalitesi açısından tekli eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Allah nasip ederse 2019 yılı sonuna kadar, hayırseverlerimizin de katkısıyla, devlet-millet iş birliğiyle  Çorum'da hiçbir ikili eğitim kalmayacak. Tekli eğitime geçeceğiz. Bu da eğitimin kalitesini artırmak için olmazsa olmaz unsurlardan biridir.

300 binin üzerinde yeni derslik yaptık, 560 binin üstünde yeni öğretmen ataması yaptık. Müfredatı da inşallah çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri içerir hale getirdikten sonra evlatlarımıza, bizim aldığımız eğitimden çok daha iyi bir eğitim vereceğiz.  Türkiye'nin önü aydınlıktır, açıktır. Bunu da eğitime borçluyuz." diye konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim