Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum’da 48 gölet yapılacağını belirterek, sulanamayan hiçbir toprak bırakmayacaklarını söyledi.
Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Cuma Pazarı’nda gerçekleştirilen temel atma ve açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, “Buraya gelirken eli boş gelmek caiz değil. Her gelişte heybemiz dolu olarak geldik. Geçen gelişimizde 50 müjde vermiştim. Bu gelişte de bu yıl yaptığımız müjdelerin en büyüğü olan 18 müjde ile geldim” dedi.
Bakanlık olarak Çorum’da destan yazdıklarını ifade eden Eroğlu, “Geçen seferki müjdelerin toplam maliyeti 344 milyon lira idi. 18 müjdenin toplam maliyeti 321 lira. Toplam 68 müjde 665 milyon TL ediyor. 18 ayda 665 milyon TL’lik müjde verdik. 50 müjdenin büyük bir kısmını bitirdik. 50 müjdenin 36’sı bitilerek Çorumluların hizmetine sunuldu. Biz sözümüzün eriyiz. Temel atıyoruz. Açılışı var” şeklinde konuştu.
Çorum için bakanlığın kapısını kilitlediklerini, başta Müşteşar Lütfi Akça olmak üzere DSİ, Orman ve Meteoroloji genel müdürlerini, bütün daire başkanları ve şube müdürlerini Çorum’da topladıklarını belirten Eroğlu, “Tüm bunları Çorum’a hizmet için yapıyoruz. Çorum’a yapılanları sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz. İSKİ Genel Müdürlüğü’nden sonra 2003 yılında DSİ Genel Müdürü oldum. Çorum’a ne yapılıyor diye baktım. O tarihte içme suyu arıtma tesisi ve Hatap Barajı yapılmasaydı Çorum bugün susuzdu. Çorum’daki dereleri ıslah ettik. Barajlar, göletler yaptık. 1000 günde 1000 gölet kapsamında 81 ilde gölet yapıyoruz. Çorum’a 12 gölet düşüyordu. Biz 48 tane baraj gölet yapıyoruz. Sulanmadık yer bırakmayacağız. Çorum’u sanayide değil, tarımda ve turizmde de merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.
Geçmişte Çorum’daki yatırımların tamamının durduğunu, kendilerinden önce temeli atılan Koçhisar Barajı’nın bitirildiğini belirten Eroğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Eski Türkiye’nin hali bu. AK Parti ile birlikte Türkiye nasıl büyüdü bunu hatırlamakta fayda var. Orman Su İşleri Bakanlığı 3.5 yıllık koalisyon hükümetinde 9 tesis açarken bugün toplu temel atma ve tesis açma törenleri bizim zamanımızda başladı. Yılda 300 tesis açıyoruz. Dünyanın en büyük barajlarını inşa ediyoruz. Sadece İstanbul susuz sanırdım. Çorum, Afyon, Şırnak, İzmir, Mersin, Sinop ve 76 ilde su yoktu. 76 ilin su sorununu 2050 yılına kadar çözdük. Biz büyük düşünüyoruz. Sadece biz çalışmıyoruz. 3 milyar 250 bin fidanı toprakla buluşturdu. Çorum’u yemyeşil yapacağız. Bütün dereleri ıslah edeceğiz.
Bazıları milliyetçilikten dem vuruyor. Atak helikopterini yapabiliyorsan, Göktürk uydusunu uzaya gönderiyorsan, Altay tankın, Anka’yı yapabiliyorsan, harp gemilerini, denizaltılarını, güdümlü füzeler yapıp terör örgütünün inlerini noktasına kadar imha ediyorsanız hakiki milliyetçilik budur. Vatandaşı sevmek kuru kuruya olmuyor. Vatandaşı sevmek hizmetle olur.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim