Dün gece saatlerinde Trabzon'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma töreninin ardından Belediye Başkanlığı makamında gazetecilere açıklama yapan Bakan Soylu, “Gerek huzurun ve sükunun her daim artması, gerekse özellikle terör örgütünün ortaya koyduğu sinsi davranışların önüne geçilmesi açısından yapacağımız çok iş var. Bugüne kadar hakikaten çok büyük bir mücadele verildi. Bu mücadeleyi aynı kararlılık ve anlayışla devam ettirmek temel prensibimizdir. Burada yapacağımız işin açıklaması çok basittir. Teröre karşı müsamahakar olmayacağız. Elimizdeki bütün teknik ve istihbari donanım açısından bütün araçlarımızı sahada hazır edeceğiz. Onların hareket kabiliyetini tamamen kesmeye çalışacağız. Tekrar söylemek istiyorum, acımasız olacağız. Ama bilinmesini isterim ki vatandaşımıza karşı büyük bir şefkatle onların arzu ve isteklerinin gerçekleşmesi konusunda büyük bir cevvaliyet içerisinde hareketimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.
Hükümetin aynı kararlılık içerisinde olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “İnanıyorum ki terörle mücadelede Türkiye başarılı olacaktır. Terörle mücadeleyi yenmekte başarılı olmakta ne kadar güvenlik güçlerimize ihtiyacımız varsa altını çizerek söylemek istiyorum ki oradaki vatandaşımızın da desteğine aynı şekilde ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili ABD Büyükelçiliği'nin açıklamalarına tepki gösteren Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Maalesef üzüntü duyduğumuz olaylar da oluyor. Yıllarca dost olarak nitelendirdiğimiz, müttefik olarak birçok meseleyi beraberce taşıdığımız ülkelerin büyükelçileri üzerlerine vazife olmayan açıklamalar gerçekleştiriyorlar. Bu özellikle bağımsız ülkeler için kabul edilemezdir. Yani kendi hükümranlık alanları varsa ve bunları gerçekleştiriyorlarsa aslında bu da bizim açımızdan çok da hoş bir durum değildir. Çünkü hiçbir bağımsız ülkeye bir ülkenin yol haritası çizmesi çok doğru değildir. Sanki tahrik eder gibi ve meseleleri kaşır gibi yine bir de yön verir gibi konuşmaları bizi üzmüştür. Ama bu konuda büyükelçinin bu değerlendirmelerine aynı şekilde cevabımızı verdik. Bu büyükelçiye gerekli uyarıyı yapmak o ülkenin meselesidir ve biz onu ondan bekliyoruz."
“(TEDES) Bayramın hemen akabinde uygulama hemen girecektir”
TEDES konusunda söylediklerinin açık ve net olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, “Meşhur bir mesele var. Bizim Onay Şahin’in de şarkılarına konu olan vatandaşlarımızın da büyük sitemlerine konu olan TEDES sistemi var. O konuda söylediğimiz açık ve nettir. Bundan vazgeçmek mümkün değildir. Devlet hem muhafaza etmek, vatandaşının canını korumak hem de gelir elde etmek için bir tuzak hazırlamaz. Bu mümkün değildir. Kabul edilebilir değildir. Bayramın hemen akabinde uygulama hemen girecektir. Hazırlıklar gerçekleştirilmiştir. İnşallah bu konuda ortaya koyduğumuz iradeye milletimizin aynı şekilde cevap verecektir” diye konuştu.
“Bakan arkadaşlarıma sesleniyorum; genellikle arkada oturuyorsunuz siz de emniyet kemeri takın”
Emniyet kemeri konusunda bakan arkadaşlarına da seslenen Bakan Soylu, şöyle konuştu:
“Emniyet kemeri sadece arabanın önünde bulunanlar için değil. Kaza istatistiklerinde en çok arkada bulunanlar kemer takmıyorlarsa daha çok zarar görüyorlardır. Bunun için arkada emniyet kemerinin çok daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle burada bakan arkadaşlarıma çağrım var. Genellikle arkada oturuyorsunuz. Ne olursunuz biz arkada emniyet kemerini takarak vatandaşımızla birlikte daha büyük bir öncülüğü ortaya koymuş olalım.”
“TEDES konusunda Maliye Bakanı Ağbal’ın sözleri yanlış anlaşıldı”
TEDES konusunda Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın sözlerinin yanlış algılandığını belirten Bakan Soylu, şunları söyledi:
“Maliye Bakanımız konunun yanlış algılandığını söyledi. O da bu bölgenin bir evladı. Burada yaşanılan sorunlarla o da karşı karşıya. Bizim sıkıntı duyduğumuz mesele şudur. Her 500 metrede bir veya tuzak bir şekilde herhangi bir uyarı olmadan herhangi bir tabela olmadan vatandaşımız diyor ya bin lira fındıktan aldım bir 200 lira ceza ödedim. Bu doğru bir şey değil.”
Belediyedeki bayramlaşmanın ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giden Bakan Soylu, burada vatandaşlarla bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Bakan Soylu, terör konusundaki çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, Trabzon’a yapılacak yatırımlara da değindi.
Bakan Soylu'nun, ağabeyi diye söz ettiği vefat eden amcasının oğlu Ali Soylu’nun da Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğunu söylediği esnada duygulandığı gözlendi.
Editör: TE Bilisim