Heyette TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya yer aldı.

Ziyarette, Çorum’daki tarım, orman, hayvancılık ve DSİ yatırımları hakkında istişarelerde bulunuldu. Ayrıca, Çorum heyeti kentteki hayvancılık ve besicilik sorunları, yem maliyetleri, tarım girdileri konularında Bakan Bekir Pakdemirli’ye bilgi verdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan ve Kaya, Çorum heyeti ile birlikte Tarım Bakanı Pakdemirli’yi ziyaret ederek Çorum’un tarım faaliyetleri adına verimli istişarelerde bulunduklarını söyledi. Yapımı devam eden barajlarının Çorum için önemine dikkati çeken Ceylan, Çorum’un tarım ve hayvancılıktaki potansiyelinin iyi değerlendirilmesi sulama imkanlarının geliştirilmesinin şehrin ve Türkiye’nin ekonomisine olumlu yansıyacağını bildirdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Kaya da Çorum heyeti olarak, Bakan Pakdemirli ile Çorum’un tarım faaliyetleri-ürünleri, tohumculuk ve hazırlanan projeler hakkında bilgi alışverişi yapıldığını açıkladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim