Maliye Bakanı Ağbal, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye ait kasalarda 385 milyon lira nakit ve 87 milyon lira çek ve senede anında el konulduğunu dile getirdi. Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş'in haberine göre, toplam 4 bin 482 FETÖ bağlantılı kurum kapatıldı, bunlara ait 3 bin 361 bina, 7.2 milyon metrekare arazi devlet adına tescil edildi. Ağbal, “FETÖ bağlantılı olup memurluktan atılanlar parasını kaçırmaya çalışıyor. Mal varlıkları dondurulanların sayısı 1.000'i geçti” dedi.
SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun konuğu olan Bakan Ağbal, FETÖ ile mücadele süreci ve ekonomi gündemine ilişkin önemli mesajlar da verdi. KHK yayınlandığından itibaren 81 ilde büyük bir çalışma başlatılarak ilgili binaların anında mühürlendiğini, çatal-bıçağa kadar kayda alındığını, nakit, çek ve senet gibi çeşitli varlıklara el konularak tutanak altına alındığını belirten Maliye Bakanı Ağbal, toplam 4 bin 482 kurumun devlete devredildiğini, bunlar arasında 35 özel hastane, tetkik merkezi, poliklinik, 2.380 özel öğretim kuruluşu, pansiyon, yurt, 1.156 vakıf, dernek binası, 15 üniversite, 31 sendika federasyon binası, 709 dershane binası, 64 özel radyo, televizyon kuruluşu, 92 gazete, dergi, dağıtım kanalı bulunduğunu ve bunlara ait 3 bin 361 adet toplam 7.2 milyon metrekare taşınmazın tespit edildiğini bildirdi.
FETÖ’cü kuruluşların kasasından çıkan 472 milyon liraya el konulduğunu, şahısların FETÖ şirketleri ile kurumlarından 400 milyon lira alacağı olduğunu ve bunlar için bütçeden tek kuruş verilmeyeceğini anlatan Bakan Ağbal, şirketlerle ilgili soruşturmaların sürdüğünü açıkladı.
 
Editör: TE Bilisim