Genç MÜSİAD Çorum Şubesi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti iktidara gelmeden önce Türkiye’de kendine güveni olmayan bir gençlik olduğunu, günümüzde ise 25-30 yaşlarındaki gençlerin büyük işler başardığını söyledi.
Sanayici ve işadamlarının Türkiye’nin kalkınmasına büyük katkı sağladığını ifade eden Bakan Elvan, “ Türkiye’nin genel resmine baktığımızda, dünyanın pek çok ülkesinde yüksek girişimci ruha sahip gençlerin olduğunu görüyoruz. Türk firmalarının yurtdışında yaptığı yatırım 30 milyar doları geçti. Dünyanın dört bir yanına yatırım yapılması, bizleri gururlandırıyor” dedi.
Sanayi altyapısı, tarihi dokusu ve kültürel birikimi ile Çorum’un Anadolu’nun önemli şehirlerinden olduğunu belirten Bakan Elvan, “Sizlerin girişimci ruhu sayesinde çok güzel işler başaracağınıza inanıyorum. Genç işadamları olarak her zaman büyük hedefler ortaya koymalı ve çaba sarf etmelisiniz. Sizin oyun alanınız ne Çorum ne de Türkiye. Sizin oyun alanınız tüm dünya. Sizlere güvenimiz sonsuz. Sizler çok sayıda kardeşimize istihdam sağlayacak, Türkiye’yi dünya ülkelerinde tanıtacaksınız” diye konuştu.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim