Bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün Çorum’a gelen Gençlik ve Spor Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

Belediye Başkanlığı binası önünde çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç, daha sonra makama geçti.

Vali Necmeddin Kılıç, Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ve  Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Külcü, Bakan Kılıç’a Çorum’da yapılan gençlik ve spor yatırımları hakkında brifing sundu.

Çorum’u bir spor kenti hâline getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Külcü, başta inşaatı devam eden stadyum olmak üzere yapılacak yeni spor salonu ve futbol sahası projeleri hakkında bilgiler aktardı.

“Yiğidin harman olduğu yer” olarak tabir edilen Çorum’dan güreş alanında çok önemli isimlerin çıktığını anımsatan Külcü, Güreş Eğitim Merkezi’ni yıkarak yenisini yapmak üzere adım attıklarını ancak yatırım programına alınmadığını söyledi. Yeni tesis için arsanın hazır olduğunu kaydeden Külcü, bu konuda Bakan Kılıç’tan destek istedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Çorum’da kendi Bakanlığına ait 17 tane farklı yatırımın olduğunu ve bunların toplam maliyetinin 105 milyon lirayı bulduğunu açıkladı. Çorum’da Kredi Yurtlar Kurumu kapasitesinin 4400 olduğunu aktaran Bakan Kılıç tamamlanacak yeni binalarla birlikte 1500 üniversite öğrencisine daha barınma olanağı sağlanacağını bildirdi.

Başkan Külcü’nün Güreş Eğitim Merkezi talebine de yanıt veren Bakan Kılıç, yaklaşık maliyeti 6.5 milyon lira olan yeni tesisin diğer spor branşlarının da yararlanacağı bir kamp merkezi şeklinde dizayn edilebileceğini dile getirerek, “Hele önce Bakanlık bürokratlarımız belirlenen arsa üzerinde incelemelerini yapsınlar. Proje üzerinde çalışalım.” sözleriyle kapıyı açık tuttu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim