Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Valilik ve Belediye başta olmak üzere çeşitli kurumların işbirliğinde açılan 4. Çorum Tanıtım Günleri etkinlikleri haftasonu da devam etti.

Kadim Medeniyetlerin Başkenti olan Çorum’un kültüründen yemeklerine, yapılan çalışmalardan turizme kadar her alanda tanıtımının yapıldığı Çorum Tanıtım Günleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal’ın ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü de ağırladı.

Çorum’un yerel kültürüne ait yöresel gıda ve ürünlerin sunumu, Türk Halk Müziği konserleri, halk oyunları, Kafkas Halk Dansları, Çorum leblebisi ikramı ve satışı, Hitit kıyafetleri defilesi, fotoğraf sergileri ve Yöresel Kına Gecesi gibi etkinliklerin sunulduğu Tanıtım Günleri’ne katılan Bakan Gül, Vali Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Bakan Gül, beraberindekilerle birlikte standları gezerek, bilgi aldı ve bol bol sohbet etti.

Öte yandan Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ne gelen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ile CHP Ankara Milletvekili hemşehrimiz Ali Haydar Hakverdi, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı 24. dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 24. dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de Çorum ile ilgili stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim